Nahajate se tukaj

Raziskava

Raziskava REUS 2015 za gospodinjstva

Raziskava energetske učinkovitosti Slovenije REUS že 6 let izmenično omogoča posnetek stanja, spremljanje trendov in ključnih kazalnikov pri ravnanju z energijo v gospodinjstvih, javnem in storitvenem sektorju.

Raziskava REUS 2015 za gospodinjstva

Koristi za uporabnike

Poznavanje rezultatov je nujno za odgovorno upravljanje tako pomembnega področja kot je energetika. 

Naročnikom v letu 2015 je v sklopu Individualnega modula omogočeno, da v raziskavo z vzorcem 1000 gospodinjstev vključijo svoja aktualna vprašanja. Pri tem pa raziskava REUS omogoča poglobljene analize, ki sodelujočim z lastnimi vprašanji omogočajo dragocene smernice za razvoj in uspešno trženje.

V projektu, ki ga vodi Informa Echo sodelujejo Statistični urad RS, Center za energetsko učinkovitost IJS, Gradbeni inštitut ZRMK in Inštitut Mediana.

Priložnost za podjetja

Individualni modul raziskave REUS je izjemna priložnost, da na nacionalno reprezentativnem vzorcu pridobite odziv trga na katero koli temo, ki je povezana z rabo energije. V sklopu raziskave REUS lahko zastavite vprašanja, ki so za vašo prodajo oziroma razvoj ključnega pomena.  

Nekaj dejavnikov, ki so od zadnjega merjenja 2012 povzročili spremembe na trgu:

  • Zahteve po oskrbi stavb z energijo iz obnovljivih virov oziroma s kogeneracijskimi sistemi vplivajo na aktualnost posameznih energentov in energetskih tehnologij.
  • Nove tehnologije, kot so izboljšave toplotnih črpalk, hibridne TČ, …
  • Delilniki stroškov za toploto so v večstanovanjskih stavbah vplivali na spremembo ravnanja z energijo in na pospešeno investiranje v ukrepe učinkovite rabe.
  • Povečanje uporabe UNP- ja v prevozu, vse boljša ponudba hibridnih in električnih vozil …
  • Rezultati raziskave REUS 2015 bodo na objektiven način pokazali spremembe na trgu gospodinjskih porabnikov energije.

Informacije:

Informa Echo
rajko.dolinsek@informa-echo.si 
www.pozitivnaenergija.si 
01/583 9323
031/688 423


Člani mreže SINERGIJA