Zgodba o dobrem gospodarju

Zgodba o dobrem gospodarju

Za objavo 5.1.2017

Nekoč pred davnimi časi je živel dober gospodar, živi danes in bo živel vedno. 

To je lahko vsak izmed nas, ki prepoznava svoje in potrebe bližnjih, do njih vzpostavi pozitiven odnos in jih rešuje na najboljši možen način glede na možnosti.

Dober gospodar je oseba, ki vsakodnevno ustvarja in ohranja primerno bivalno in delovno okolje zase in za svojo družino. Poskrbi, da je domovanje varno, zdravo, udobno in družinskim članom omogoča, da uresničujejo svoje cilje in živijo v medsebojni harmoniji. To ni ravno lahka naloga saj od nas zahteva številne sposobnosti, ki jih pridobivamo in izpopolnjujemo skozi celo življenje. Dober gospodar namreč ne skrbi samo za to, da je dom pozimi topel, da omogoča varno udobje, da vsa potrebna infrastruktura in aparati delujejo brezhibno in da je avto v voznem stanju. Domovanje, pa čeprav je včasih samo začasno, predstavlja naš osebni življenjski prostor, kjer preživljamo najintimnejše trenutke z bližnjimi in s samim seboj, vsak dan znova polnimo svoje vitalne baterije in se pripravljamo na nove izzive. Zato je prav, da si ustvarimo dom v katerem se bomo dobro počutili. 

Ustvarjanje in vzdrževanje primernega bivalnega ali delovnega okolja pa prinaša tudi stroške. Z namenom, da vam pomagamo zmanjšati stroške za energijo, ki so v povprečni družini na drugem mestu takoj za hrano, smo v podjetju Informa Echo, skupaj z najboljšimi strokovnjaki iz različnih področij, razvili drugo generacijo neodvisnega energetskega svetovalca www.porabimanj.si . Spletni svetovalec vam omogoča vpogled v ukrepe in rešitve, ki vam lahko zmanjšajo stroške za energijo pri ogrevanju, klimatizaciji, električnih aparatih in prevozu z avtomobili. 

Ali vas zanima koliko bi prihranili s hibridno toplotno črpalko? Morda pa se vam v prvem koraku bolj splača dodatno izolirati zunanje stene? Ali so infrardeči paneli primeren način ogrevanja v vašem domu? Ali je smiselno kupiti pralni stroj najvišjega energetskega razreda? Kakšni bodo letni stroški avtomobila o katerem razmišljate? Neodvisni svetovalec vam bo odgovoril še na mnoga druga  vprašanja. Pri izračunavanju, ki temelji na povprečnih vrednostih cen energentov in opreme, pa bo upošteval razmere v vašem domu ter potrebe in navade vaše družine. Lažje boste ocenili tudi vplive na okolje, ki jih bodo povzročile vaše odločitve. 

Svetovalec Porabimanj vas pričakuje tudi na spletnih straneh naših naročnikov, ki vam kot prijazni ponudniki energije, storitev ali opreme želijo omogočiti neodvisno primerjanje različnih rešitev. Ne glede kje dostopate do svetovalca so izračuni enaki. Pri večini ponudnikov, ki so svetovalca Porabimanj umestili na svoje spletne strani, kot so Bauhaus, Energija plus, HSE, Istrabenz plini, Plinarna Maribor in Petrol pa vam svetovalec Porabimanj omogoča tudi oddajo povpraševanja v kolikor vas je izračun prihrankov za določen ukrep prepričal.

Ob preigravanju različnih možnosti boste morda ugotovili, da je skrivnost dobrega gospodarja v tem, da ima dobre vire. Zato naj Porabimanj postane vaš osebni svetovalec s katerim se posvetujete pred vsakim nakupom ali investicijo. Ob neodvisnih, brezplačnih izračunih prihrankov, oceni investicij in vračilni dobi ter številnih nasvetih učinkovitega ravnanja vam bo svetovalec Porabimanj s koristnimi prispevki na portalu www.pozitivnaenergija.si pomagal do pravih odločitev in večjega zadovoljstva pri sebi in v domačem okolju.

S svetovalcem Porabimanj upravlja podjetje Informa Echo, ki že več kot četrtino stoletja razvija inovativne pristope k spodbujanju učinkovitega ravnanja z energijo. Pri tem pa sodelujejo Center za energetsko učinkovitost pri IJS, Gradbeni inštizut ZRMK, SURS, Inštitut Mediana, Lineport, Palmar, Dominatus in drugi. 

(P)ostanite dober gospodar!  


Slika: Vstopna stran energetskega svetovalca Porabimanj.si


Več informacij:
Rajko Dolinšek
rajko.dolinsek@informa-echo.si 
Tel. 031 688 423
Informa Echo d.o.o.

Člani mreže SINERGIJA