Nahajate se tukaj

Želite avto, ki leti!?

PorabiManj, energetski svetovalec, učinkovita raba energije
TF-X™

Želite začutiti nove dimenzije osebne svobode?

Pozabite na Mercedes, BMW, Lamborgini, Teslo, Porsche ... Zajemite sapo in si zamislite leteti v štirisedežnem hibridnem avtu firme Terrafugia – TF-X™!

Seveda, če želite poslati po svojih žilah malo več adrenalina je to za vas prava izbira. Lahko razprete krila, vzletite vertikalno, letite s hitrostjo preko 300 km/h, dosežete vsako destinacijo v krogu 800 km, pristanete in se v manj kot minuti transformirate nazaj v avto ter se lepo, elegantno, parkirate v domači garaži. Ne rabite avtoceste, saj računalnik kontrolira vaš let ter je statistično gledano bolj varen kot navaden avto.

Tako bo verjetno pisalo v kakšnem oglasu čez 10-15 let, ko se bo predvidoma začela serijska proizvodnja takšnih vozil. Upamo trditi, da če ne bomo rabili v prihodnosti delati in vzdrževati dragih avtocest in bodo leteči avtomobili uporabljali energijo iz obnovljivih virov energije, bo generalno gledano leteči avtomobil bolj mobilen, energetsko, ekonomsko ter ekološko bolj učinkovit kot standarden avtomobil. Kakšno gnečo bodo povzročil na nebu ter kakšno vozniško oziroma letalsko dovoljenje bomo rabili, pa še ne upamo špekulirati. Ne glede na vse našteto, pa ta ideja odpira vrata novih, revolucionarnih, dimenzij transporta prihodnosti. Več ...

Vse do takrat pa se bo bila huda bitka med električnimi vozili na eni strani ter konvencionalnimi, na poceni obnovljiva fosilna goriva, na drugi strani.

PorabiManj, moj energetski svetovalec, varčna raba energije

Prvi solarni športni avto, ki lahko pelje… neskončno daleč!

 

Porabi manj - energetski kalkulator, učinkovita raba energije
PORABImanj
Energetski svetovalec

Porabi manj, moj energetski svetovalec, učinkovita raba energije

 

Nasveti / Učinkovita raba energije
Nasveti
Varčna raba energije

Nasveti / Učinkovita raba energije

 

Eko-Mobil, okolju prijazna vozila
Eko-mobil
Okolju prijazen

Eko-Mobil, okolju prijazna vozila

 

Člani mreže SINERGIJA