• Ogrevanje - Izolacija / Foto: Shutterstock

Brezplačno energetsko svetovanje vam prihrani čas in denar

Prijavite se na brezplačno energetsko svetovanje v pisarnah ENSVET da boste vaš denar pametno investirali v ukrepe, ki bodo zmanjšali stroške za energijo in ki bodo okolju prijazni.

Tudi dober gospodar včasih potrebuje dober nasvet. Prav to, da znamo poiskati zanesljive vire informacij, je pomembna lastnost dobrega gospodarjenja še posebej ko gre za pomembne odločitve pri gradnji ali obnovi hiše, stanovanja ali poslovnega prostora.

Načrtujete menjavo ogrevalnega sistema ali pa je vaš izziv odstranitev škodljive zidne plesni? Morda razmišljate o vgradnji toplotne črpalke za ogrevanje sanitarne vode ali prezračevalnega sistema in niste prepričani ali je takšen ukrep v vašem primeru smiseln. Podobnih dilem, kjer bi vam nasvet izkušenega strokovnjaka prav prišel, je lahko veliko.

Kako do brezplačnega svetovanja?

Predno se odločite, da boste izvedli določen ukrep ali nakup se posvetujte s strokovnjakom iz mreže ENSVET, ki deluje v sklopu Eko Sklada. Svetovali vam bodo brezplačno v najbližji svetovalni pisarni, ki se nahajajo po vsej Sloveniji. Na spletni strani Eko sklada lahko preverite vam najbližjo lokacijo svetovalne pisarne. Na posvet pa se lahko prijavite na brezplačno telefonsko številko 080 1669. Najbolj učinkovita oblika svetovanja je vsekakor osebni razgovor v svetovalni pisarni. Kljub temu pa je mogoče krajša vprašanja zastaviti svetovalcem tudi preko elektronske pošte ekosklad@ekoslad.si.

Strokovnjaki mreže ENSVET uspešno svetujejo pri gradnji, obnovah in ukrepih učinkovitega ravnanja z energijo že od leta 1992.

Pripravite se na posvet

Na posvet s strokovnjakom se lahko ustrezno pripravite. Predhodno preverite okvirne prihranke pri energiji na spletnem energetskem svetovalcu Porabimanj. Izračun prihrankov na vašem telefonu, tablici, prenosnem računalniku ali pa natisnjenega prinesite s seboj na posvet. Svetovalec, ki vas bo sprejel v svetovalni pisarni bo na podlagi vnesenih podatkov dobil boljšo predstavo o vašem bivališču ali poslovnem prostoru. Predhodni izračun ni nujen lahko pa prispeva k učinkovitejšemu svetovanju.

Svetovalci mreže ENSVET pričakujejo vaš klic za brezplačno svetovanje.


Naredi sam/a – Z mehurčasto folijo zmanjšajte toplotne izgube na oknih

Z mehurčasto folijo lahko na enostaven in cenen način izboljšate toplotno izolacijo starejših oken, strešnih oken ali zunanjih vrat. Ob tem lahko tudi zmanjšate kondenz.